صادرات تخصصی عراق کشورهای هدف کنسرویجات

گام به گام صادرات رب گوجه فرنگی به عراق

صادرات رب گوجه به عراق:

از آنجایی که رب گوجه فرنگی یکی از محصولات مناسب برای صادرات به شمار می رود، در این نوشته قصد داریم به موضوع صادرات رب گوجه فرنگی از ایران، آمار صادرات رب گوجه فرنگی و ممنوعیت صادرات رب گوجه فرنگی بپردازیم، در ادامه نیز این موضوع را بررسی می کنیم که بهترین رب گوجه فرنگی برای صادرات باید چه ویژگی هایی داشته باشد.

ایران به دلیل وضعیت آب و هوایی بسیار خوب و همچنین چهار فصل بودن آن، برای تولید گوجه و رب‌گوجه‌فرنگی بسیار مناسب است و کارخانه های بسیاری در کشور با برندهای مختلفی همچون دلند، چین چین تبرک و غیره در زمینه تولید رب گوجه فرنگی فعالیت می کنند.

بهترین رب گوجه فرنگی صادراتی:

بهترین رب گوجه فرنگی برای هر گروه از خریداران متفاوت است؛ مثلا برای برخی خریداران کیفیت رب گوجه مهم است و برای برخی دیگر قیمت ارزان اهمیت دارد.

برای خریدارانی که به دنبال قیمت ارزان هستند، بهترین رب گوجه صادراتی، رب گوجه ای با بریکس 16 تا 20 است که به آن رب گوجه رقیق هم می گویند.

به افرادی که کیفیت رب گوجه برای آن ها مهم است، رب گوجه با بریکس 25 تا 27 پیشنهاد می شود. به رب گوجه با بریکس بالای 25، رب گوجه غلیظ می گویند. برای درک بهتر این موضوع، ابتدا باید ببینیم بریکس رب گوجه فرنگی به چه معناست.

بریکس رب گوجه فرنگی چیست؟

درجه بریکس (Brix) میزان غلظت مواد در مقدار معینی آب را نشان می دهد. بنابراین هر قدر میزان بریکس رب گوجه فرنگی بالاتر باشد، غلظت آن بیشتر و کیفیت آن نیز بهتر است.

طبیعی است که با بالا رفتن کیفیت رب گوجه فرنگی، قیمت آن هم بیشتر می شود. برای تولید یک تن گوجه فرنگی با بریکس 20 به چهار تن گوجه فرنگی نیاز است، ولی اگر بخواهیم همین مقدار رب گوجه فرنگی را با بریکس 35 یا 40 تولید کنیم، به هفت تن رب گوجه فرنگی نیاز داریم.

استاندارد بریکس رب گوجه فرنگی با بسته بندی قوطی یا شیشه ای 16 تا 27 و استاندارد بریکس برای رب‌گوجه ای که به صورت فله در بشکه های 200 و 220 لیتری نگهداری می شود، 38 تا 40 است.

وضعیت صادرات رب گوجه فرنگی:

تولید روزانه رب گوجه فرنگی در ایران بین 1000 تا 1500 کیلوگرم است و چنین حجم بالایی از تولید هم می تواند فروش داخلی را پوشش بدهد و هم فرصت خوبی برای صادرات فراهم کند.

میزان داد و ستد جهانی صادرات رب گوجه فرنگی چهار میلیارد دلار است و سهم ایران از این بازار چهار میلیارد دلاری تنها به دو میلیون دلار می رسد.

رب گوجه ایران بیشتر به کشورهای عراق، ترکمنستان و امارات صادر می شود، در حالی که با ظرفیت بالای ایران در تولید این محصول، امکان گسترش بازارهای هدف و افزایش صادرات رب گوجه فرنگی وجود دارد.

اتحادیه اروپا با 2٫5 میلیارد دلار صادرات رب گوجه فرنگی، بالاترین رتبه در صادرات این محصول را دارد. بعد از اتحادیه اروپا، آمریکا با یک میلیارد دلار در رتبه دوم صادرات رب گوجه فرنگی جهان قرار می گیرد. کشورهایی مثل آلمان و چین هم فعالیت خوبی در این زمینه دارند. کشورهایی مثل هلند، امارات، ایتالیا و انگلستان از بزرگ ترین واردکنندگان رب گوجه فرنگی هستند.

آیا صادرات رب گوجه فرنگی ممنوع است؟

ممکن است صادرات هر محصولی در بازه ای از سال ممنوع شود، اما ممنوعیت های صادراتی دائمی نیستند. کما اینکه چند ماه پیش صادرات رب گوجه فرنگی ممنوع شد، اما در حال حاضر صادرات رب گوجه فرنگی آزاد است و محدودیتی برای آن وجود ندارد.

بنابراین کارخانه دارها، تولیدکننده ها و افراد علاقه مند به فعالیت در حوزه رب گوجه فرنگی می توانند با برندسازی و تبلیغات گسترده و حرفه ای وارد بازار شوند و به راحتی در زمینه صادرات رب گوجه فرنگی فعالیت کنند.

محصولات تولید شده در ایران به دلیل داشتن کیفیت بالا در بین سایر برند ها، همواره خواستار صادرات از سوی دیگر کشورها بوده است. صادرات محصولات غیر نفتی از جمله رب گوجه، زعفران، پسته و محصولات صنعتی و خانگی به کشور ارمنستان و سایر کشورها در سال جاری از رونق خوبی برخوردار بوده است.

صادرات رب گوجه به عراق چگونه اتفاق می افتد؟

کشور عراق به سبب قرار گرفتن در میان سه قاره آفریقا، اروپا و آسیا و نیز همسایگی با کشور بزرگی همچون ایران از موقعیت استراتژیک خاصی برخوردار می باشد که از ابعاد مختلف به خصوص صادرات اهمیت بالایی دارد. با توجه به اوضاع کنونی این کشور، فرصت مناسبی برای صادرات رب گوجه به عراق می باشد.

در ایران شرکت ها و تولیدی های زیادی وجود دارند که در زمینه تولید رب گوجه فعالیت می کنند و محصولاتشان را به بازار داخلی و خارجی عرضه می کنند که گاها بعضی از برندهای ایرانی جزو محصولات پرفروش بازار است. دلیل این امر کیفیت و قیمت مناسب می باشد که مشتریان خوبی را به سمت خود می کشاند. با توجه به این قضیه صادرات رب گوجه به عراق و سایر کشورهای همسایه، می تواند زمینه ساز اشتغال زایی در کشورمان باشد.

با توجه به این که تجار عراقی اغلب تمایل دارند محصولات وارداتی خود را بدون واسطه و با کمک بازاریابی و مستقیماً از خود کارخانه تهیه کنند. بهتر است این قضیه را مهم شمرده و هنگام تجارت با تجار این کشور حتما به آن دقت شود تا بازار صادرات رب گوجه را از دست ندهیم.

رب گوجه ایرانی از قیمت نسبتاً خوب و کیفیت بالایی در میان سایر برندها برخوردار است. در صورت مدیریت صحیح برای صادرات رب گوجه به عراق و تأمین بازار نیاز صادرکنندگان توسط دولت، صادرات و فروش این محصول ایرانی می تواند برای تولیدکنندگان پر سود بوده و ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشد.

رب گوجه از مهم ترین کالای صادراتی ایران به عراق؟

از مهم ترین کالای صادراتی ایران به کشور عراق می توان به محصولات غذایی مخصوصا به رب گوجه اشاره کرد. صادرات رب گوجه به عراق در سال های اخیر به دلیل ناامنی هایی که در این کشور اتفاق افتاده بیشتر شده است. به دلیل کیفیت بالای رب گوجه ایرانی تجار زیادی در عراق علاقه مند به واردات این محصول از کشورمان هستند.

کشورمان علی رغم پیشرفت های فراوانی که در تولید رب گوجه در سال های اخیر داشته به دلیل عدم معرفی مناسب این محصولات در بازارهای مدنظر مخصوصا عراق نتوانسته است جایگاه مناسبی برای صادرات رب گوجه پیدا کند.

بازاریابی مهم ترین قدم در صادرات رب گوجه به عراق می باشد، شناخت بازار این کشور و راه های نفوذ به آن، شناخت رقبا در بازار عراق و معرفی محصول از مهم ترین بخش هایی است که می تواند به صادرات این محصول به کشور عراق کمک کند.

منبع: زینگ

نوشته های مرتبط

دیدگاه ها بسته شده اند.